Τον 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε ορίζοντα τριετίας επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν μπορεί το κόμμα που έχει την ευθύνη για τα προβλήματα στην εκπαίδευση να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, και βουλευτών της αντιπολίτευσης από ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ, που είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις.

Ο Κ.Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών καθηγητών και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, θα εξομαλυνθούν πλήρως με τους 15.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν σε ορίζοντα τριετίας.

Ο υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί το κόμμα που έχει ευθύνη για τα προβλήματα που δημιούργησε στην εκπαίδευση και που είχε τη λογική του κομματικού κράτους, να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

«Η κομματική άλωση δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής μας κουλτούρας. Εσείς αριστεύσατε σε αυτήν και την βάλατε επί δεκαετίες στο επίκεντρο αυτής της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και κάλεσε την κ. Κεραμέως της ΝΔ, αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες διευθύνσεις αντί να επικρίνει διαδικασίες, όπως είπε, που αγκάλιασε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, για λόγους εντυπωσιασμού και κομματικού αδιεξόδου.

«Δεν είναι συζήτηση σύγχρονου κράτος να λέτε ότι η δική μου πολιτική είναι να καταργήσω τους νόμους των προηγούμενων όταν η δική σας αποκλειστική λογική ήταν η δημιουργία κομματικού κράτους. Υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες μπορείτε να προσφύγετε. Αν έχετε οτιδήποτε, στείλτε το σε μένα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η συνέντευξη ή θα παίξει ένα ρόλο συμπληρωματικό με επιστημονικά κριτήρια ή θα παίξει ρόλο με κομματικό φίλτρο. Εμείς προσπαθούμε να απολυμάνουμε τη διαδικασία από τα απίστευτα που γίνονταν στο παρελθόν», δήλωσε του κ. Γαβρόγλου.

«Από σήμερα ήδη πάει κόσμος και αναλαμβάνει υπηρεσία. Πριν από μια εβδομάδα πήραμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη 10.000 κενών θέσεων από αναπληρωτές καθηγητές, και εντός τριετίας θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτό λέμε ότι για πρώτη φορά φέραμε την κανονικότητα στα σχολεία πριν ανοίξουν», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και προσέθεσε: «Να δεχτώ ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις υποδομές αλλά μεγάλο κομμάτι ευθύνης για αυτό έχουν οι δήμοι».

«Για πρώτη φορά προσλήφθηκαν τόσο πολλοί εκπαιδευτικοί πριν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαγικό κουτί που το ανοίγεις και θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Ήδη από χθες ξεκινήσαμε την κάλυψη των κενών θέσεων. Κάθε φορά είναι και καλύτερα τα πράγματα», επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας.

«Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Πάτρα για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ισχύουν. Καμία διαβούλευση δεν γίνεται από μηδενική βάση. Υπάρχει ένα πλαίσιο ιδεών ως πυρήνας, που αρχίζει να συγκεκριμενοποιείται και που θα βγει δημόσια στη διαβούλευση, και με βάσει αυτό θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις», απάντησε ο κ. Γαβρόγλου.