«Διαμαρτυρία για τη μη καταβολή του ειδικού επιμισθίου»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2019 - 10:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα ότι δεν καταβλήθηκε στους αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς το επιμίσθιο του Σεπτεμβρίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ
VEREIN DER GRIECHISCHEN ERZIEHER IN NRW E.V.

Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στις διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην υπογραφή της Υπουργού και στην έγκαιρη κατάθεσή των δικαιολογητικών στην Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου. Επίσης, ότι η μη καταβολή, αφορά όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και άλλα μέρη του κόσμου που υπάρχουν αποσπασμένοι Έλληνες εκπαιδευτικοί (ίσως και το σύνολο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, κανένας δε μας το διευκρίνισε).

Καταλαβαίνετε ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες υποχρεώσεις που συνεπάγεται η διαμονή τους στο εξωτερικό. Για αυτό το λόγο άλλωστε τους καταβάλλεται κάθε μήνα το ειδικό επιμίσθιο, ώστε να αντιμετωπίζουν τις ειδικές συνθήκες διαβίωσης της χώρας που αποσπάστηκαν.

Αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν, μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, και είναι ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, να μην μπορεί να ολοκληρωθεί στην ώρα της. Αναρωτιόμαστε επίσης, ποια είναι η αιτία της μη καταβολής του επιμισθίου και πως είναι δυνατόν να ξεχνάς να πληρώνεις υπαλλήλους που τους έχεις στείλει στο εξωτερικό να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Δεν θα έπρεπε ένα υπάλληλος ή προϊστάμενος να αναρωτηθεί και να ψάξει που είναι τα δικαιολογητικά, γιατί δεν υπογράφηκαν από την Υπουργό, σε ποιο γραφείο ή συρτάρι ξεχάστηκαν, ή έστω όταν το διαπίστωσε να ενημερώσει εγκαίρως τα αντίστοιχα συντονιστικά γραφεία ότι δε θα καταβληθεί το επιμίσθιο στους εκπαιδευτικούς;
Επειδή, πολλές φορές στο παρελθόν υπήρξαν καθυστερήσεις στην καταβολή του ειδικού επιμισθίου, ειδικά στους νεοαποσπασμένους, παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε το ζήτημα αυτό με τη δέουσα προσοχή και την ευαισθησία που αρμόζει και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν στο εξής περαιτέρω καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: