Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων!

Κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Από σήμερα θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής () τα ερωτήματα που θα συμπεριληφθούν στην Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.) για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ λυκείου που ξεκινούν την Πέμπτη.

Τα θέματα θα είναι από 250 έως 500 ανά μάθημα

Τα θέματα που έχουν συμπεριληφθεί στην Τ.Θ. θα κυμαίνονται από 250 έως 500 ανά μάθημα και τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να τα μελετήσουν από σήμερα. Σημειώνεται ότι το 50% των θεμάτων στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Α΄ λυκείου στις προαγωγικές θα επιλεχθούν με κλήρωση από την Τ.Θ. Και τα υπόλοιπα από τους καθηγητές του σχολείου.

Η διαδικασία

Για κάθε τύπο λυκείου θα λειτουργεί διαφορετική Τράπεζα Θεμάτων δηλαδή: α) ημερήσιο γενικό, β) εσπερινό γενικό, γ) ημερήσιο επαγγελματικό και δ) εσπερινό επαγγελματικό. Oλα τα θέματα για τα μαθήματα επιλογής της Α΄ τάξης ημερησίου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξεων εσπερινού γενικού λυκείου, δηλ. Εφαρμογές Πληροφορικής, Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Καλλιτεχνική Παιδεία, για το ειδικό μάθημα επιλογής των Θρησκευτικών που διδάσκεται σύμφωνα με το δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς και όλα τα μουσικά μαθήματα των μουσικών λυκείων και τα μαθήματα κατευθύνσεων των καλλιτεχνικών σχολείων ορίζονται από τον οικείο διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες.

Για φέτος δεν εφαρμόζεται η Tράπεζα Θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές: των εκκλησιαστικών λυκείων στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας, των λυκείων ειδικής αγωγής, για όσους φοιτούν σε λύκεια μειονοτικών σχολείων και ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού καθώς και για τους ρωμαιοκαθολικούς μαθητές που φοιτούν σε λύκεια στα οποία διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα στο εξεταζόμενο μάθημα των θρησκευτικών.

Την ημέρα των εξετάσεων κατά συγκεκριμένο μάθημα και λύκειο, ο διευθυντής και ο οικείος ή οι οικείοι διδάσκοντες με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών) με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος που θα ακολουθήσει.

Νικολίτσα Τρίγκα