: Επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων αφού από την Δευτέρα επέστρεψαν κανονικά πίσω στα θρανία τους.

Με μάθημα στις ευπαθείς ομάδες

Χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στις 15 Ιουνίου για τους συμμαθητές τους των ΕΠΑΛ.

Σήμερα με τις βεβαιώσεις αρνητικού τεστ ανά χείρας πάνε οι μαθητές στα ενώ το επόμενο τεστ, το οποίο το έχουν ήδη προμηθευτεί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί.

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στα σχολεία εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με το .

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας έως αργά χθες το βράδυ ο αριθμός των σχολικών μονάδων που παραμένει κλειστός λόγω είναι πολύ μικρός. Συγκεκριμένα:

– Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,0212%,
– Τμήματα (μερική αναστολή): 0,0290%

Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown

Η απόφαση για τη δυνατότητα από τη δια ζώσης διδασκαλία και συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, ίσχυε ήδη από το α΄τετράμηνο του σχολικού έτους. Οπως λέει το υπουργείο Παιδείας έχουν ενημερωθεί όλοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές ότι η απόφαση εξακολουθεί και ισχύει. Στους μαθητές που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση δεν προσμετρώνται οι απουσίες. Η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται με υπεύθυνη δήλωση γονέων και κηδεμόνων.

Απλή διαδικασία το τεστ

Το ίναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων και ήδη έχει βοηθήσει στον εντοπισμό σημαντικού αριθμού ασυμπτωματικών, ως επί το πλείστον, ασθενών, επομένως και στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα. Τα βήματα είναι τα εξής:

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το , μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυΓονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Μπασκέτες, απινιδωτές και τέρματα ποδοσφαίρου ζήτησαν από τη κατά την επίσκεψή της στο 22ο Δημοτικό Σχολείο στη Ροδίτσα Λαμίας. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας « οι μαθητές μου ζήτησαν εναγωνίως δίχτυα για τα τέρματα ποδοσφαίρου και τις μπασκέτες τους και ο Διευθυντής απινιδωτή για το σχολείο. Σε εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, τα αίτηματά τους έγιναν πραγματικότητα την αμέσως επόμενη ημέρα».

Σχολικός Αθλητισμός: Self test για μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες

Self test: Τι γίνεται όταν είναι προβληματικό

Self test: Μέχρι πότε είναι διαθέσιμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές