Πλέον το βλέμμα των υποψηφίων στρέφεται στις – Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εκτιμήσεις βάσεων.

Τονίζουμε,  ότι η βαθμολόγηση συνεχίζεται και οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις εκλογές και το πιθανότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, λίγο πριν από το τέλος Ιουνίου. από άλλες χρονιές, προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι καθώς τα θέματα σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών είχαν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα περσινά, δεν αναμένεται οι βαθμολογίες να έχουν μεταβολές. Το ίδιο και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

, αναμένεται να κινηθούν επίσης στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, αναφέρουν Τα Νέα.

Οι βάσεις στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών Επιστημών) δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Οι περιζήτητες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, κ.λπ. θα διατηρήσουν το σχεδόν ίδιο εισιτήριο εισαγωγής, με μικρές αυξομειώσεις. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά.

Οι βάσεις στο 2ο πεδίο (Θετικών Επιστημών) δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι βάσεις 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές και άλλες υψηλόβαθμες Σχολές, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αλλά όχι μακριά από τα περσινά επίπεδα. Αιτία είναι η δυσκολία στο μάθημα της Βιολογίας.

Οι βάσεις στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), αναμένονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδος στις υψηλές.