Διαβάστε αναλυτικά τις  πρώτες εκτιμήσεις για τις των Πανελλαδικών εξετάσεων – Σε ποιά πεδία αναμένεται

Σύφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα εύκολα θέματα θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διαμόρφωση των βάσεων σε επίπεδα αντίστοιχα του Ιουνίου 2022, εικάζουν οι ειδικοί, με την ανακοίνωση των αναλυτικών βαθμολογιών όλων των μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετείται μετά τις εκλογές και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στις βάσεις του 1ου Πεδίου (Ανθρωπιστικών Επιστημών) όπως και στου 2ου (Θετικών Επιστημών), δεν προβλέπονται ιδιαίτερες μεταβολές, γεγονός που θα συμπαρασύρει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και εκεί, θα αποτελούσε έκπληξη η οποιαδήποτε μεταβολή.

Στο 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνονται οι «διεκδικήσεις» για τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους στοχεύοντες στις Ιατρικές κατά κύριο λόγο, οι ειδικοί πιθανολογούν μικρή πτώση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ‘υπαίτιοι’ θα είναι τα απαιτητικά θέματα της Βιολογίας.

Τέλος, στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), ίσως παρατηρηθεί μικρή άνοδος στις βάσεις, αφού τα θέματα θεωρήθηκαν ιδιαίτερα διαχειρίσιμα – κατά πολλούς, εύκολα – στα μαθήματα της Πληροφορικής αλλά και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι υποψήφιοι του 10%

Για την περίπτωση των αποφοίτων, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, υπενθυμίζεται ότι δεν εξετάζονται εκ νέου ενώ συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες. Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων, δεν εξετάζονται ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψηφίους με τα Ειδικά Μαθήματα.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, οι μαθητές θα διαγωνιστούν στην Αγγλική γλώσσα και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη Γερμανική.

Στις 20/6 εξετάζονται στο Ελεύθερο Σχέδιο και στις 21/6 στο Γραμμικό.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στην Αρμονία (22/6), στη Μουσική Ακουστική Ικανότητα (23/6), στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24/6) και στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26/6).
Την Τρίτη 27/6, οι μαθητές θα εξεταστούν στη Γαλλική Γλώσσα, την Τετάρτη 28/6 στην Ισπανική και τέλος, την Πέμπτη 29/6, στην Ιταλική.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ