Αιτήσεις αναπληρωτών: Αναλυτικά όλη η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ με βάση τα Διαδικασία την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως και του Υπουργού Επικρατείας κου Κ. Πιερρακάκη.

Από τον Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή – ΠΕ25

1. Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Α φάσης προσλήψεων αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο παιδείας .

2.Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προσλήψεων θα καταχωρήσουν στον όλες τις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων ή ΣΔΕΥ τις κενές θέσεις για να καλυφθουν στην Α’ φάση.

3.Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , ΕΕΠ και ΕΒΠ της Α’ φάσης προσλήψεων δηλώνουν στο ΟΠΣΥΔ τις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων ή ΣΔΕΥ της περιοχής πρόσληψης τους με την σειρά προτίμησης που επιθυμούν . Όποιος/α παραλείψει να τις δηλώσει όλες, τοποθετείτε τελευταίος/α σε όποια σχολική μονάδα μείνει κενή.

4.Ο αναπληρωτής θα ενημερωθεί με μήνυμα στο κινητό του (sms) για το σχολείο όπου έχει τοποθετηθεί .

5. Ο αναπληρωτής πηγαίνει στο σχολείο τοποθέτησης του, όπου και συνάπτεται η ψηφιακή του σύμβαση

6.Ο αναπληρωτής θα παραδώσει τα δικαιολογητικά πρόσληψης του στο διευθυντή του σχολείου.

7.Ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει την ανάληψη υπηρεσίας στο myschool.

8.Ο αναπληρωτής μπορεί να εισέρχεται με τους κωδικούς του taxisnet στο anaplirotes gov gr και κάνει την ηλεκτρονική σύναψη εργασίας όπου την ίδια μέρα η σύμβαση ανεβαίνει και στην ΕΡΓΑΝΗ και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

9 .Ο αναπληρωτής μπορεί να κατεβάσει τη ψηφιακή σύμβαση του σε μορφή pdf .

Με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα της Α΄φάσης προσλήψεων αναπληρωτών θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί έως τις 25 Αυγούστου , ώστε οι αναπληρωτές να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους , την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους δηλαδή 1 Σεπτεμβρίου .