Αναλύοντας του χρησμούς του κ. Ανδρέα Λοβέδρου…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/07/2014 - 12:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Επαναφέρει το θέμα της εντοπιότητας των αναπληρωτών με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κάνει λόγο και για διπλασιασμό των μορίων για τους αναπληρωτές που υπηρετούσαν σε ακριτικές περιοχές.

κλπ…

Πιστεύω ότι όλα αυτά εντάσσονται στη σφαίρα της συγχύσεως που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο κ. Λοβέρδος και για να γίνω πιο σαφής:

Πριν το 2010 στην Ελλάδα υπήρχαν σχολεία που χαρακτηρίζονταν ως δυσπρόσιτα. Οι θέσεις των σχολείων αυτών προκηρύσσονταν από το υπουργείο Παιδείας και όσοι δεχόταν να πάνε σ΄ αυτές τις θέσεις (μόνιμοι διορισμοί εκτός σειράς) ήταν υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν τη θέση για δυο χρόνια. Έτσι καλυπτόταν οι ακριτικές περιοχές και έτσι δινόταν λύσεις στο Αγαθονήσι και αλλού. Βέβαια κάποιοι φρόντισαν εν καιρώ και ξευτέλισαν το θεσμό με τη βοήθεια των πολιτικών. Έπαιρναν οργανική θέση σε δυσπρόσιτο σχολείο και στη συνέχεια έπαιρναν αποσπάσεις, κάτι που απαγορευόταν, ενώ συγχρόνως έπαιρναν τα μόρια του δυσπρόσιτου…

Για τις παραμεθόριες περιοχές και στα δυσπρόσιτα σχολεία να δώσει το υπουργείο μόνιμες λύσεις με μόνιμους διορισμούς και όχι με αναπληρωτές. Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι θα δεχτούν να δουλέψουν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί σ΄ αυτά τα σχολεία για 2 χρόνια που έλεγε ο νόμος που κατήργησε η κ. Διαμαντοπούλου.

Τώρα για την εντοπιότητα των αναπληρωτών: Καλό θα είναι να υπηρετούν στον τόπο τους οι αναπληρωτές, αλλά πώς; Θα περιμένουμε τη λύση του γρίφου, χωρίς όμως να καταστρατηγηθεί ο πίνακας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών…

e-mesara.gr

Loading...


  • europalso

    ideascentral