: Συνεχίζει η ΔΟΕ την πρακτική των ενιαίων κειμένων, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει νέα προθεσμία για ανάρτηση του προγραμματισμού της τρέχουσας χρονιάς σε όσα σχολεία δεν το έχουν κάνει αλλά και για διευθυντές που πριν μερικές εβδομάδες ενημερώθηκαν με κυρώσεις για μη ανάρτηση της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων την προηγούμενη χρονιά.

Ελπίδα Οικονομίδη-

, το υπουργείο Παιδείας θα όριζε νέες προθεσμίες σε όσα σχολεία δεν έχουν τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για την διαδικασία της αξιολόγησης του σχολικού έργου.

Μέχρι τέλος Μαρτίου, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για  τα , τα οποία έχουν προχωρήσει σε ανάρτηση ενιαίων κειμένων, αλλά και για διευθυντές σχολείων που δεν ανήρτησαν την αξιολόγηση των σχολικής μονάδας κατά την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, από τους 114 Διευθυντές σχολείων, κάποιοι επικαλέστηκαν τεχνικά προβλήματα και ζήτησαν να έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν την έκθεση αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ενημερώθηκαν ότι αναστέλλεται αυτόματα η μισθολογική τους εξέλιξη και αποκλείονται από την δυνατότητα διεκδίκησης άλλης θέσης στελέχους εκπαίδευσης για οχτώ χρόνια, στο πλαίσιο κυρώσεων για την αποχή-απεργία στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι η αναστολή της εξέλιξής τους δεν επιδρά στην προσμέτρηση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος στον χρόνο δημόσιας υπηρεσίας.

Επιμένει η ΔΟΕ στα ενιαία κείμενα

Παρά τις πιέσεις και τα έγγραφα προς τα σχολεία από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κατά το προηγούμενο διάστημα, η ΔΟΕ προτείνει στους εκπαιδευτικούς της να επιμείνουν στα ενιαία κείμενα, έχοντας την πλήρη στήριξη της ομοσπονδίας.

«Η Δ.Ο.Ε. δήλωσε από την αρχή αυτής της μάχης ότι θα φτάσουμε ενιαία και συντεταγμένα μέχρι το τέλος. Όλες οι δράσεις θα υλοποιηθούν και σε όλες τις φάσεις θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων. Δεν υποκύπτουμε ούτε στις πιέσεις, ούτε στις «επιθεωρητικές υποδείξεις», δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τα κείμενα που έχουν αποφασιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Η στάση του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ δεν είναι σύννομα και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τον θεσμό της αξιολόγησης. Παράλληλα, ένα μέρος των διευθυντών που υπέστησαν κυρώσεις, προχώρησαν σε ενστάσεις ζητώντας να καταθέσουν την έκθεση αξιολόγησης.

Γι’ αυτό το λόγο, η πλατφόρμα ξανάνοιξε με σκοπό να συμπληρωθούν οι υπολειπόμενες εκθέσεις.

Η ΔΟΕ προειδοποιεί στην ανακοίνωσή της για ασφυκτικές πιέσεις τις επόμενες μέρες προς τους εκπαιδευτικούς. Η ένταση μεταξύ εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας παραμένει στο «κόκκινο», με τις δύο πλευρές να  μην τα «βρίσκουν» ούτε στα νούμερα: το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για μόλις 500 σχολεία που έχουν ανεβάσει ενιαία κείμενα, ενώ η ΔΟΕ επιμένει ότι πρόκειται για 3.500 σχολικές μονάδες.