: Προβλήματα έχει προκαλέσει στο κέντρο της Αθήνας, η πορεία των εκπαιδευτικών μετά την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την .

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν πορεία έξω από το κτήριο του Εφετείου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στην κάθοδο από το ύψος της Κηφισίας και στην άνοδο από το ύψος της Ιπποκράτους.

Η κατάσταση αναμένεται, μάλιστα, να επιδεινωθεί καθώς λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρια έκλεισε η οδός Σταδίου λόγω της συγκέντρωσης στα Προπύλαια των μαθητών που θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων λόγω πανδημίας, την κ.α.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ και μαθητές, συγεντρώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο άγαλμα Βενιζέλου διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη των σχολικών μονάδων, της οποίας τυπικά η παράταση έληξε την Παρασκευή.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την ίδια στιγμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων. «Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν πρώτο στόχο τα παιδιά. Μετά την ΕΒΕ το συγκεκριμένο μέτρο έχει στόχο να κάνει τα παιδιά να μην έχουν πλάνα για το σχολείο και να εισέλθουν στο χώρο του εργατικού δυναμικού που τόσο θέλει η κυβέρνηση. Η Ελληνική οικογένεια δαπανά πολλά χρήματα στο σχολείο, αυτή τη στιγμή η επιλογή να τα πετάξουν από το σχολείο και να τα στρέψουν στην κατάρτιση, είναι δραματική εξέλιξη για τους μαθητές», τόνισε στο ThessToday η Σοφία Στεφανίδου, μέλος του Δ.Σ. της Σ’ ΕΛΜΕ και μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα, όπως στη δωρεάν εκπαίδευση, στην υγεία, στην ελευθερία να διαδηλώσουμε».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη της για την κάλυψη των εκπαιδευτικών σχετικά με την αποχή τους από την διαδικασία της αξιολόγησης, δεν σχετίζεται με τη διεξαγωγή της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.