Αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, με την Υφυπουργό Παιδείας και τη Α. Γκίκα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/11/2019 - 14:55 | Author: Newsroom Ipaidia

«Υποβολή κατεπείγοντος αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα. , με την Υφυπουργό Παιδείας κα. και τη Γ. Γ. κα. Γκίκα».

 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αξιότιμες,
κυρία Υπουργέ,
κυρία Υφυπουργέ,
κυρία Γενική Γραμματέα

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποτελεί Δευτεροβάθμια Οργάνωση-Ομοσπονδία όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού , με την επω­νυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙ­ΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), με έδρα την Αθήνα.
Θα θέλαμε να αποδεχθείτε το αίτημά μας για κατεπείγουσα συνάντηση, εν όψη των εξελίξεων σχετικά με την κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην Ειδική Εκπαίδευση και την άδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ), που άοκνα στηρίζουν για χρόνια την Ειδική Εκπαίδευση στη χώρα μας.
Έχουμε αποστείλει επανειλημμένα πολλές επιστολές και αιτήματα επί μήνες χωρίς ανταπόκριση από την πλευρά σας.

Διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας

  • Να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ. 
  • Να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ. 
  • Ζητάμε να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ, δεδομένου ότι αυτά αφορούν σε τοποθετήσεις με κέντρο τις ΣΜΕΑΕ και εργασία στα Τμήματα Ένταξης.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου 24/11/2019 που σας επισυνάπτουμε:

Καταγγέλλουμε:
• Τη μη συμπερίληψη των 396 συστημένων οργανικών θέσεων στα ΚΕΣΥ, παρόλες τις διαμαρτυρίες της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από τον Ιούλιο 2019 και το αίτημα μας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας του άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018.
• Τη μη προσμέτρηση των θέσεων των ΕΔΕΑΥ στις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλο που οι τοποθετήσεις γίνονται σε ειδικά σχολεία και αφορούν και τα τμήματα ένταξης.
• Το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται θέσεις Τμημάτων Ένταξης με ασαφή στοιχεία ως προς την οργανικότητα αυτών.

Μετά από έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. στις 22/11/2019 αποφασίστηκε να προβούμε ως Δ. Σ. σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 25/ έως 29/11/2019.

Ελπίζουμε ότι ακόμα κι αυτή τη χρονική στιγμή θα αποδεχθείτε το αίτημά μας προκειμένου να σας εκφράσουμε δια ζώσης τα άκρως επείγοντα ζητήματα που αφορούν το ΕΕΠ ΕΒΠ για την κατανομή των 4.500 θέσεων διορισμών στην ειδική εκπαίδευση.

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: