Α. Σπαντιδέας: Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί – Τα σχολεία επιβάλλεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2020 - 19:53 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2020 - 14:54

Άνοιγμα σχολείων: Πόσες και τι μάσκες θα παρέχονται δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

:  Tα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στα και στις τάξεις και η χρήση μάσκας. Δείτε τι είπε οκαθηγητής Παθολογίας και κλινικός φαρμακολόγος, Αναστάσιος Σπαντιδέας, στην Ώρα Ελλάδος στο OPEN. Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr

και χρήση μάσκας

Δεν είναι παρακινδυνευμένη η απόφαση για το άνοιγμα των , σύμφωνα με τον καθηγητή Αναστάσιο Σπαντιδέα, καθώς η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Τα σχολεία δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης κατά το διάστημα του Μαΐου-Ιουνίου, επομένως επιβάλλεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Ειδικά αναφορικά με τη , ο καθηγητής σημείωσε σε εκπομπή του Open TV ότι από μόνο του το συγκεκριμένο μέτρο δεν προσφέρει 100% προφύλαξη, καθώς είναι κρίσιμο να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, να αποφεύγονται οι χειραψίες και οι συνθήκες συγχρωτισμού, ενώ τακτικό θα πρέπει να γίνει το πλύσιμο των χεριών και του προσώπου.

Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση (25 μαθητές ανά αίθουσα), ο καθηγητής αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την ορθή διαρρύθμιση των αιθουσών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. «Πιστεύουμε ότι οι μαθητές ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές, θα τηρήσουν τα μέτρα χωρίς να το δουν ως "παιχνίδι"», συμπλήρωσε σχετικά.

Επιδείνωση τον Αύγουστο και τον Ιούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κίνδυνος για γενικό lockdown. Η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη, περιπτώσεις υπερμετάδοσης ενδεχομένως να επιβάλουν τοπικά lockdown.

Παράλληλα, ο καθηγητής Καρδιολογίας Κώστας Τούτουζας εκτιμά ότι επικρατεί παγκόσμιος προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς πολιτείες στις ΗΠΑ και κρατίδια της Γερμανίας αποφασίζουν να διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους.

ΔΟΕ: Οι προϋποθέσεις για ασφαλές άνοιγμα σχολείων

Άνοιγμα σχολείων – Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: