: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε πώς δεν πρέπει γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις «κόκκινες» περιοχές.

Τι είπε για παρελάσεις και

Για τους λεγόμενους «αρνητές» του εμβολίου κατά του , εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη στάση τους και είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστούν με τίποτα» καθώς με ορισμένους από αυτούς, έχει συνομιλήσει μέσω email και έχει μάθει τις απόψεις τους.

«Δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Ασχολούμαστε με αυτούς που φοβούνται», τόνισε και κάλεσε ακόμα μια φορά, όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, να μην φοβηθούν τις επιπλοκές και να σκεφτούν τι επιπλοκές προκαλεί η ίδια η νόσος.

Η κ. Παγώνη υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμένοι ακόμη και εάν είναι συμπτωματικοί ή νοσήσουν, απλά θα εμφανίσουν ελαφρά συμπτώματα και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να εισαχθούν σε μονάδα.

Ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική για τη χαλάρωση των και τις ελευθερίες των εμβολιασμένων στη διασκέδαση και τόνισε ότι τυχόν συνέπειες από το νέο άνοιγμα θα φανούν σε περίπου 15 ημέρες.

«Χρειάζονται πάρα πολλοί έλεγχοι για να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς», είπε για τα νέα μέτρα και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μακάρι να είχαν κάνει όλοι την τρίτη δόση».

Σχετικά με το θέμα των , η προσωπική της άποψη είναι ότι θα πρέπει να γίνει μόνο στρατιωτική στις «κόκκινες» περιοχές και όχι μαθητική και θα πρέπει όλοι να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα έκρουσε καμπανάκι κινδύνου καθώς η διαφορά των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ κοντά στον αριθμό της Αθήνας ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί ειδικά στις περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του 50%.