Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκο Κενεβέζο

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκο Κενεβέζο, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με τον φίλο και ομόλογό μου, τον Υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός στις μέρες μας.

Στα θέματα του τομέα μας διερευνήσαμε τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας, κυρίως σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε συνεργασία ανάμεσα στα Ιδρύματά μας, με ιδιαίτερη μέριμνα στην παρουσία των Κυπρίων φοιτητών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας μας.

Αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι, νομίζω, μία ταύτιση απόψεων σε όλα τα επίπεδα και μία απόφαση για μία σειρά από συνέργειες, ούτως ώστε να έρθουμε κοντύτερα στα θέματα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης, τα οποία είναι κοινά στον Ελληνισμό».

Ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος προέβη στην εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνάντηση τον Υπουργό, κ. Αρβανιτόπουλο. Θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη και πρωτίστως ουσιαστική στη διαχείριση των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των Υπουργείων μας. Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε και άλλα θέματα, κοινού ενδιαφέροντος. Θα ήθελα να σημειώσω τη θετικότητα στην αντιμετώπιση των προτάσεων και εισηγήσεών μας, για προβλήματα που αφορούν τους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, να σημειώσω το γεγονός ότι καταθέσαμε και οι δύο τη θέση πως ο Ελληνισμός έχει κοινά προβλήματα και στα ζητήματα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης και στο επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο, για τη στόχευση που έχουμε κοινώς, αλλά πρωτίστως για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε