Σύμφωνα με πληροφορίες, . Τα τρία από αυτά, προέρχονται από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού που προκάλεσε το παθογόνο.

«Ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται. Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων όπου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα, το πόρισμα της οποίας αναμένουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής».

Ο ίδιος τονίζει ότι «έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους». Τέλος, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο, σε σταθερή καλή κατάσταση, θετικό στον στρεπτόκοκκο. «Προσοχή λοιπόν στους γονείς» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.