Ο χορός δεν βελτιώνει μόνο σώμα, αλλά και πνεύμα, αφού σύμφωνα με πολλές έρευνες έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία του ανθρώπου.
Μια τελευταία μελέτη από το UniversityofDerby της Αγγλίας, έδειξε ότι η salsa βοήθησε αρκετούς εθελοντές που έπασχαν από κατάθλιψη. Μετά από 9 εβδομάδες πειραμάτων, όσοι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν πρόβλημα κατάθλιψης, σημείωσαν σημαντική διαφορά στη διάθεση και στην ψυχολογία τους.

Για εσένα που δεν έχεις αποφασίσει ποιο είδος να επιλέξεις, μάθε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν αρκετά κέντρα εναλλακτικών μορφών θεραπείας, μεταξύ των οποίων και χοροθεραπείας. Η χοροθεραπεία είναι μία ολιστική εναλλακτική μέθοδος η οποία ανήκει στις λεγόμενες εκφραστικές θεραπείες. Όπως οι λέξεις σε βοηθούν να εκφράσεις τα συναισθήματα και την ψυχική σου διάθεση, έτσι και οι αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις σε βοηθούν να εκτονωθείς, να εκφραστείς και να αποβάλλεις το συσσωρευμένο άγχος.

Στις συνεδρίες της χοροθεραπείας ο καθένας είναι ελεύθερος να χορέψει και να κινηθεί αυθόρμητα, χωρίς συντονισμένες κινήσεις ή κανόνες, όπως νιώθει εκείνος τη μουσική.

Η χοροθεραπεία συντελεί στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής κατάστασης. Αποβάλλει το άγχος και το στρες, δοκιμάζει τα όρια του ανθρώπου , χαλαρώνει το σώμα. Βοηθά στην αρμονία, στην ισορροπία και στον συντονισμό των κινήσεων.

Μαθήματα χοροθεραπείας μπορούν να γίνουν ατομικά ή ομαδικά.

Πηγή: www.myfit.gr