Χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος για να χειρουργηθεί το τρίχρονο κοριτσάκι άπορης οικογένειας που δε δεχόταν να το υποβάλουν σε επέμβαση καρδιάς ούτε το Ωνάσειο ούτε το Αγία Σοφία.

Ελπίδες για ζωή έχει πλέον η μικρή τρίχρονη που αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα μετά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Οι γονείς του παιδιού που είναι άποροι αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες είχαν κάνει έκκληση από το πρωί για βοήθεια καθώς ούτε το Ωνάσειο αλλά ούτε και το Αγία Σοφία δέχονταν να το χειρουργήσουν.

Μετά τη σχετική ενημέρωση, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος παρενέβη ώστε το παιδί να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση. Θεωρήθηκε πιο άμεσο να εισαχθεί στο Ωνάσειο και να χειρουργηθεί από τον καρδιοχειρουργό κ.Καλαβρουζιώτη παρότι ο ίδιος εργάζεται στο δημόσιο Αγία Σοφία. Άλλωστε το ειδικό καρδιοχειρουργικό τμήμα στο Αγία Σοφία υπολειτουργεί και είναι δύσκολο να γίνουν επεμβάσεις με κλειστή τη μονάδα εντατικής του τμήματος.

Ο υπουργός Υγείας υπέγραψε ήδη τη σχετική έγκριση ώστε το 3χρονο κοριτσάκι να χειρουργηθεί απολύτως δωρεάν χωρίς μάλιστα τα έξοδα να τα επωμιστεί το ελληνικό δημόσιο δεδομένου ότι το Ωνάσειο αν και ιδιωτικού δικαίου χρηματοδοτείται ετησίως με 20 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία, όπως διαβάσαμε στο iatropedia.gr.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι οι επόμενες μόνιμες προσλήψεις γιατρών θα αφορούν και στο Αγία Σοφία ώστε να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της η καρδιοχειρουργική κλινική.