Μία Ακρόπολη από Lego στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δια χειρός του μόνου πιστοποιημένου επαγγελματία τεχνίτη Lego στο νότιο ημισφαίριο, ένα πιστό αντίγραφο της Ακρόπολης από τα γνωστά “Τουβλάκια” στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ αστειευόμενος αναφέρει πως “Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη”

Ένα εξαιρετικό δώρο του Μουσείου Νίκολσον του Σίδνει έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί.

-Σε αυτήν την Lego Ακρόπολη, φαίνεται στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο.

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.

Η έκθεση με την συγκεκριμένη Ακρόπολη έχει προσκελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ