Είναι γνωστό ότι επ’ αφορμή των ανακοινώσεων για τον είχε βγει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που τόνιζε ότι το υπουργείο είναι σταθερά υπέρ των τριετιών στο ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

«Υπήρξε παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα από το υπουργείο Εργασίας και πρόσφατα επαναβεβαίωσε τη σταθερή αυτή θέση του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «έχει εθιστεί με τη ψευδολογία».

Αφορμή ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και η αναφορά της γενικής εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ότι «πρέπει ο υπουργός Εργασίας να μεριμνήσει για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις τριετίες».

« Για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για το θέμα των τριετιών;

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι, που με υπουργό Εργασίας τον Γιάννη Βρούτση παρενέβη στο ΣτΕ υπέρ της εγκυκλίου, άρα και υπέρ των . Όποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο να το πει, διότι ήταν η επίσημη η παρέμβαση.

Είναι γνωστό ότι επ’ αφορμή των ανακοινώσεων για τον κατώτατο μισθό είχε βγει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που τόνιζε ότι το υπουργείο είναι σταθερά υπέρ των τριετιών στο ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας:

«Έχετε εθιστεί με τη ψευδολογία, σας έχει γίνει δεύτερη φύση. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απόδειξη του πανικού που σας διακατέχει και για αυτό κατρακυλάτε στις δημοσκοπήσεις. Κάντε μια εσωτερική πολιτική ψυχανάλυση και ελάτε στη συνέχεια να συζητήσουμε».

Νωρίτερα, η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακόπλου, έκανε λόγο για πρώτη μεγάλη νίκη των εργαζομένων, μετά την απόρριψη από το ΣΕ της προσφυγής του ΣΕΒ κατά της εγκυκλίου της τότε υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σε σχέση με το επίδομα της τριετίας.

«Η προσφυγή έγινε τρεις μέρες μετά την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, και μάλιστα από τον κ. Σκέρτσο ως εκπρόσωπο τότε του ΣΕΒ πριν υπουργοποιηθεί», σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και κατέληξε:

«Οφείλετε, ως υπουργός Εργασίας, να μεριμνήσετε για την πλήρη εφαρμογή των τριετιών και το επίδομα. Υπάρχει η μεγάλη νίκη των εργαζομένων, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής του ΣΕΒ κατά της εγκυκλίου της κ. Αχτσιόγλου. Περιμένουμε από τον υπουργό την πλήρη εφαρμογή της απόφασης για τις τριετίες».