Τηλεργασία: Πότε και πώς γίνονται οι δηλώσεις – Αύξηση στο 60%

Τηλεργασία: Πότε και πώς γίνονται οι δηλώσεις – Αύξηση στο 60%

: Στο 60% αυξήθηκε το ποσοστό της και θα ισχύει ως τις 16 Μαρτίου. Οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας μάλιστα έχουν αυξηθεί και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Δείτε στο ipaidia.gr πώς θα δηλώνεται.

Τι προβλέπει η απόφαση

Αυξάνεται στο 60% το ποσοστό της υποχρεωτικής στις περιοχές που εντάχθηκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και ειδικά για τις του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών.

Αυτό προβλέπει η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να προαναγγείλουν σε τηλεργασία πριν την 1η Μαρτίου στο σύστημα «» το 50% των εργαζομένων τους, που μπορούν να δουλέψουν από απόσταση.

Η αναγγελία του 60% μπορεί να γίνει με δυο τρόπους

Με εκ νέου υποβολή του εντύπου 4.1 ώστε να δηλωθεί σωρευτικά το 60%
Με υποβολή συμπληρωματικού εντύπου 4.1 ώστε να δηλωθεί το επιπλέον 10% και έτσι αθροιστικά να προκύψει το 60%

Σύμφωνα με την απόφαση οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και ειδικά τον τομέα παροχής υπηρεσιών υποχρεωτική τηλεργασία στο 60% ενώ για τους υπόλοιπους τομείς αναφέρει υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα.

Η υποχρεωτική τηλεργασία στο 60% αφορά

Την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο) και τον Δήμο Καλυμνίων.

Lockdown – Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος – Διευκρινίσεις

Lockdown – Εξαδάκτυλος: Επιπέδωση των κρουσμάτων στην Αττική

Lockdown: Το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα – Τι ισχύει για μετακινήσεις και SMS

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !