: Σε νέο μπαίνει η Αττική από την Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου και ισχύει νέο για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων.

Το νέο ωράριο

-Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων: 07:00 – 20:30 τις καθημερινές και 07:00 – 17:30 τα Σαββατοκύριακα

-Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης)

-Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων

-Απαγόρευση πώλησης προϊόντων λιανεμπορίου

-Δυνατότητα παραδόσεων τις Κυριακές από σούπερ μάρκετ

Από την Πέμπτη (22/02) καταργείται το , σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοινώνοντας τα μέτρα που ισχύουν από αύριο έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, για τη λειτουργία της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν από αύριο είναι:

-καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ μίνι μάρκετ, φούρνοι),
-λαϊκές αγορές,
-φαρμακεία,
-Pet Shops,
-επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών (αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου),
καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας και καταστήματα περουκών και ποστίς, (κατόπιν ραντεβού),τα ανθοπωλεία (ειδικώς για 13-14/2/2021)
και κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων (e-shop).

Σε λειτουργία παραμένουν καθαριστήρια, βενζινάδικα, ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων και λαϊκές αγορές.

Τα περίπτερα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και η αναστολή παροχής των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, θεραπεία με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες κλπ), ισχύει και όταν αυτές παρέχονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.