Έως τέλος της εβδομάδας για βιολογική κτηνοτροφία και αυτόχθονες φυλές

Απόφαση του Οργανισμού Πληρωμών, είναι να τρέξει τις πληρωμές στα γεωρβοπεριβαλλοντικά, αρχής γενομένης από υπόλοιπα βιολογικής κτηνοτροφίας και σπάνιες και αυτόχθονες φυλές έτους 2012 και τα ποσά του 2013. Ήδη οι ΔΑΟΚ έχουν ξεκινήσει να αποστέλλουν στοιχεία και να ενημερώνουν τους παραγωγούς για την ανάρτηση των ονομαστικών καταστάσεων με τους δικαιούχους των πληρωμών. Όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στον ΑγροΤύπο, χθες εστάλη νέο πακέτο στοιχείων από ΔΑΟΚ στον , με την πληρωμή αυτής της εβδομάδας να έχει κλειδώσει. Σειρά παίρνουν, μέσα στις επόμενες ημέρες νιτρικά και βιολογική γεωργία.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Τρικάλων η οποία ενημερώνει για την ανάρτηση της κατάστασης πληρωμής για όσους είχαν ενταχθεί στη Δράση 3.1

«Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στη Δράση 3.1 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων», ότι αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τρικάλων η Αναλυτική Ονομαστική κατάσταση πληρωμής, για το πρώτο έτος πληρωμής (2013) της πενταετίας.

Δικαιούχοι παραγωγοί: 23, με συνολικό ποσό πληρωμής: 277.430,35 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 2431046310 (Ζυγουράκη Στέλλα και Νταμάγκα Ευαγγελία)».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποστολής στοιχείων από τις ΔΑΟΚ προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένουν να προχωρήσουν οι πληρωμές, σε πρώτη φάση για βιολογική κτηνοτροφία και αυτόχθονες φυλές (υπόλοιπα 2012, 2013). Επίσης εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η καταβολή ποσού για ολοκληρωμένη στα τεύτλα για τις ίδιες χρονιές.

Σε σειρά μπαίνουν και οι πληρωμές για τα εκκρεμή γεωργοπεριβαλλοντικά, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται η διαδικασία για εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεων για νιτρορύπανση , ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το μέτρο της βιολογικής γεωργίας. Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν με τα έτη 2012 και 2013 και στη συνέχεια οι πληρωμές θα επεκταθούν και στα επόμενα έτη.