Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής του , κ. Πρωτοψάλτης, Ανοιχτές είναι 30.000 επιδοτούμενες από τα 7 προγράμματα του

Τα συγκεκριμένα προγράμματα  βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ενισχυμένα είναι τα κίνητρα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων.

Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδοξο, ενώ έχουμε 13% ανεργία, το 33% των επιχειρήσεων δηλώνει αδυναμία να βρει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να καλύψει τις κενές θέσεις, είπε.

Το 90% των υπηρεσιών του προσφέρονται πλέον ηλεκτρονικά τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δωρεάν κλήσεις όλο το 24ωρο το 1555.

Μέχρι και την Παρασκευή θα δοθούν 160 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά οι καταβολές. Αναλυτικά για τον :

110 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους για καταβολή λοιπών επιδομάτων και ανεργίας
22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους από επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης
6 εκατ. ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Ο κ. Πρωτοψάλτης εστίασε στα προγράμματα που αφορούν τους μακροχρόνια ανέργους, αναφέροντας ότι η επιδότηση των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν αναζητούντες εργασία αυτής της κατηγορίας, φτάνει μέχρι το 80% του μισθού και των εισφορών.

Επίσης, ο Σ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε τα εξής:

30.000 θέσεις εργασίας μένουν ακόμα «ανοιχτές» μέσα από τα 7 ανοιχτά προγράμματα που «τρέχουν» σήμερα.
Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδοξο, ενώ έχουμε 13% ανεργία, το 33% των επιχειρήσεων δηλώνει αδυναμία να βρει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να καλύψει τις κενές θέσεις.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι το 90% των υπηρεσιών του προσφέρονται πλέον ηλεκτρονικά, με τηλέφωνο επικοινωνίας για δωρεάν κλήσεις όλο το 24ωρο το 1555.

Τα 7 ανοιχτά προγράμματα

Τα 7 προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τον , που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο είναι τα ακόλουθα:

Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου

Ειδικό Πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)

Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας»

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών