Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega . Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ρωτήθηκε για τις .

Τόνισε μεταξύ άλλων πως ο κ. Μητσοτάκης «Έχουμε κάνει προγραμματισμό προσλήψεων σε βάθος τριετίας και στόχος να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός. Δεν θέλουμε να ξεφεύγουμε από τον κανόνα ένας προς έναν, αλλά στην Υγεία χρειάζεται. Ειδικά στο χώρο των νοσηλευτών. Να σας πω όμως και κάτι ακόμα για τις προσλήψεις, γιατί με προβληματίζει πολύ, και αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι προσλήψεις. Κι εσείς έχετε κάνει πολλές φορές, πολλά ρεπορτάζ, που αναδεικνύουν ότι ναι μεν το ΑΣΕΠ είναι ένας αξιοκρατικός και αντικειμενικός μηχανισμός προσλήψεων όμως οι καθυστερήσεις είναι πολύ μεγάλες.

Για εμένα, λοιπόν, μία βασική διαρθρωτική μεταρρύθμιση και μία αποστολή για τον επόμενο ή την επόμενη Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης ή Εσωτερικών θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία των προσλήψεων» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο, κάποιο μίνιμουμ απάντησε «Θα το εξετάζουμε, έχουμε ήδη κάνει μία δουλειά να χαρτογραφήσουμε τη διαδικασία. Έχουμε επίσης και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό: για πρώτη φορά οριζόντιους διαγωνισμούς οι οποίοι γίνονται. Έγινε ήδη ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ τον Μάρτιο, κάτι το οποίο μας δημιουργεί μία «δεξαμενή» υποψηφίων.

Μιλάμε τώρα για τις γενικές προσλήψεις που θα γίνουν, προφανώς όταν μιλάμε για πιο εξειδικευμένο προσωπικό αυτό δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, αλλά παραδείγματος χάρη για διοικητικούς υπαλλήλους θα μπορούμε να προστρέξουμε στη μεγάλη δεξαμενή του ΑΣΕΠ και με αυτόν τον τρόπο να επιταχύνουμε και τους χρόνους προσλήψεων».