: Για την απόφαση ανοίγματος των και το «όπλο» των μίλησε στο OPEN TV, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, είναι ξεκάθαρη και καλοδεχούμενη. Ακόμα, ανέφερε ότι ο κορονοϊός έδειξε ότι έχει «τσαγανό» και υπογράμμισε πως το lockdown στη χώρα δεν ήταν «ούτε λειτουργικό ούτε όμως και στοχευμένο».

«Δεν είναι εύκολη απάντηση» για το αν σωστά ή όχι ανοίγουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Λύκεια την Δευτέρα 12 Απριλίου, σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς και προσπαθεί να κάνει πρωτοποριακά πράγματα για να βελτιώσει την κατάσταση».

Για τα self test, τα οποία καλούνται να κάνουν αρχικά μαθητές και καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα είναι απαραίτητα εργαλεία για τη λειτουργία κλάδων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός, ο κύριος Παυλάκης σημείωσε πως «είναι καλοδεχούμενα, αλλά πρέπει να γίνονται σωστά. Τα τυχαία τεστ χωρίς την ανακοίνωση του αποτελέσματος δεν θα είναι τόσο χρήσιμα, όσο τα γρήγορα τεστ που μπαίνουν σε μία βάση δεδομένων», υπογράμμισε ο καθηγητής και πρόσθεσε «ότι θα μπορούσαμε να αφήσουμε το άνοιγμα των σχολείων για μετά το Πάσχα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο , σημειώνοντας πως δεν ήταν ούτε σκληρό αλλά ούτε και χειρουργικό, ενώ όσον αφορά τον ιό δήλωσε ότι «έδειξε πως έχει… τσαγανό» και πως «έχει αγριέψει». «Ολοένα και περισσότερα παιδιά και νέοι βρίσκονται στις ΜΕΘ ενώ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται περισσότερο και κάνει χειρότερα».