Σχολεία – Self test: «Το πιο σημαντικό τεστ θα γίνεται εκτός σχολείου» – ΟΔΗΓΙΕΣ για μαθητές

Σχολεία – Self test: «Το πιο σημαντικό τεστ θα γίνεται εκτός σχολείου» – ΟΔΗΓΙΕΣ για μαθητές

: Η δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ένα βίντεο με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές για να κάνουν το self test.

Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας

Από την επόμενη Δευτέρα, το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου! Γιατί με το self test, επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια. https://self-testing.gov.gr.

Δείτε αναλυτικά το σποτ για τους μαθητές

Πόσες ώρες πριν το μάθημα πρέπει να γίνει; Αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με τα κατάλληλα μέτρα και τα self test που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Πόσες ώρες πριν το μάθημα γίνεται το

Επεκτείνεται σήμερα σε όλη τη χώρα, από τα 11.000 , η δωρεάν διάθεση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς.

Μέχρι σήμερα 700.000 τεστ είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία.

Έχουν παραληφθεί  2 εκατομμύρια και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του και μαζί με το κιτ του , ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Τα self tests είναι ρινικό test, ταχείας ανίχνευσης (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό), γίνεται στο σπίτι και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας. Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι το self test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε  χθες, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 11 Απριλίου,   24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.

Άνοιγμα σχολείων: «Self test σε ενήλικους μαθητές, καθαρίστριες και εργαζόμενους κυλικείων»

Άνοιγμα σχολείων-self test: Πόσες ώρες πριν το μάθημα πρέπει να γίνει; Αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ

Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Λύκεια με self test  Πότε ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !