Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυξάνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/12/2019 - 17:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Την αύξηση του ποσού που θα δοθεί στο , άρα και των δικαιούχων, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών .

Κοινωνικό μέρισμα: Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το ποσό θα αυξηθεί κατά 30 εκατ. ευρώ, από 175 εκατ. σε 215 εκατ., γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι οικογένειες – από 250.000 θα ξεπεράσουν τις 300.000.

Την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας την Κυριακή (22/12/2019) στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι πλέον είναι δικαιούχοι του .

Σκυλακάκης: Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα 2019- koinonikomerisma.gr: Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Τόνισε δε ότι το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το .

Ο κ. παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες.

«Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάσει πλασματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική». Σημείωσε δε ότι τα χρήματα για το δόθηκαν προεκλογικά.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε λήγει η προθεσμία -Οι νέοι δικαιούχοι και οι ενστάσεις



  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: