Στη δημοσιότητα τα πρώτα στατιστικά στοιχειά σχετικά με τις αιτήσεις για το .

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι σήμερα, 41.304 έχουν γίνει δεκτές ενώ απορρίφθηκαν 4.418 «από τις εγκεκριμένες αιτήσεις το 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, το 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και το 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι «δυστυχώς, τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα», τα οποία όπως χαρακτηρίζει «αναμενόμενα, για ένα ηλεκτρονικό σύστημα τέτοιων διαστάσεων».

«Τώρα πια το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι συμπολίτες μας μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι χθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, σήμερα, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000».

«Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με ηρεμία και με τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε όσοι δικαιούνται πληρωμή ΚΕΑ για τον μήνα Φεβρουάριο και έχουν υποβάλει αίτηση να την λάβουν».