Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, από τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού τις δύο πρώτες εβδομάδες «644 έμειναν ακριβώς τα ίδια, ίδια συσκευασία, ίδιο προϊόν. ».

Τόνισε ότι «101 προϊόντα είχαν χαμηλότερη τιμή και ».

«Στο σύνολο της αξίας του καλαθιού τα περισσότερα καλάθια αν τα αθροίσετε είχαν μικρότερη τιμή από την προηγούμενη. Όσοι νομίζουν ότι δεν θα λειτουργήσει το καλάθι κάνουν λάθος. Όλες οι αλυσίδες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρουσιάσαν καλά καλάθια» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και προανήγγειλε ότι «κάθε Τετάρτη θα είμαι σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα έχει τις χαμηλότερες τιμές».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «σήμερα θα ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που θα υποστηρίξουμε με νόμο και πρόστιμο το μέγεθος της ταμπέλας. Το Σάββατο πήγα σε 10 σούπερ μάρκετ μόνος μου και είδα ταμπελάκια μικρά και ασπρόμαυρα. Θα ήθελα να συνεννούμασταν καλόπιστα και χωρίς πρόστιμο αλλά αυτό δεν συνέβη».

Εξήγησε, επίσης, ότι το δεύτερο σημείο της τροπολογίας προβλέπει ότι κάθε σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να φέρει «παρόμοιο προϊόν σε ίδια τιμή» με αυτό από το καλάθι του νοικοκυριού όταν το δεύτερο παρουσιάζει προσωρινά έλλειψη.

«Είμαι υπερήφανος που την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του καλαθιού έχουμε μειώσεις στις στιμές αν και πολλοί με κορόιδεψαν. Θα επιβραβεύουμε όλες τις αλυσίδες που κάνουνε μεγάλες προσπάθειες. Είναι μια προσπάθεια για τους συμπολίτες που περνάνε δύσκολα και όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Το βράδυ της Τετάρτης με άλλη ανάρτηση στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης, δημοσίευσε την συνολική αξία για το καλάθι του νοικοκυριού, ανά super market σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.