Στο κόκκινο τα περιστατικά βίας – Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Αιγίου το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου, όταν εξωσχολικοί ξυλοκόπησαν άγρια μαθητή, ο οποίος κατέφυγε στο σχολείο για να γλιτώσει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό έγινε όταν ένας 17χρονος μαθητής από την Ακράτα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου δέχθηκε ύβρεις και απειλές από έναν 15χρονο ο οποίος ήταν έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Ο ανήλικος δεν το έβαλε κάτω, αλλά επέστρεψε στο σχολείο στο σχόλασμα, μαζί με νεαρό σύνεργό του, και έστησε καρτέρι στον 17χρονο τον οποίο κυνηγούσε μέχρι τη στάση του λεωφορείου, ενώ κατάφερε να τον ρίξει κάτω και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.

Το θύμα επέστρεψε μέσα στο σχολείο όπου ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές, ενώ οι δύο εξωσχολικοί κατάφεραν να διαφύγουν, πιθανά προς την Πάτρα.

Τον 17χρονο παρέλαβε ο πατέρας του και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας aigiovoice οι αρχές ερευνούν την συμμετοχή των δύο εξωσχολικών σε παρόμοιο επεισόδιο στο ίδιο σχολείο προ 20ημέρου, με θύμα άλλο μαθητή.

Καταγγελίες κάνουν λόγο για εκφοβισμούς σε καθημερινή βάση, από τους εξωσχολικούς, ανήλικους παραβάτες οι οποίοι έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μαθητών.