: Διαβάστε τι είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 αναφορικά με την τρίτη δόση .

Για τον δήλωσε: «Υπάρχουν σενάρια στο τραπέζι αλλά δεν τα εξετάζουμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να λειτουργήσουν τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, τίθεται ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους».

Και, προτρέποντας τον κόσμο να , παρατήρησε πως ναι μεν «ήδη βλέπουμε σημαντική αποκλιμάκωση των και των νοσηλειών τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες σε σχέση με τις αρχές και τα μέσα Αυγούστου», δεν απέκλεισε ωστόσο με τα να αυξηθούν τα κρούσματα. Υπογράμμισε δε, τη σημασία του υποχρεωτικού test για 1,5 εκατ. μαθητές και περίπου 2-3 εκατ. εργαζόμενους, «η επιδημία ελέγχεται πιο αποτελεσματικά».

Κλείνοντας με το θέμα της, προαιρετικής, τρίτης δόσης, σημείωσε πως έχει συζητηθεί στο πλαίσιο της επιτροπής εμβολιασμού και «αναμένουμε την τελική της εισήγηση για να μπορέσουν να κάνουν τη δόση ανεξαρτήτως ηλικίας όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει ένα διάστημα (σ.σ. από τη δεύτερη δόση), το οποίο κυμαίνεται από 6 ως 8 ή 9 μήνες». Και, εν κατακλείδι, όπως έκανε γνωστό, η επιτροπή συνεδριάζει αύριο «για να ολοκληρώσει την εισήγησή της για το θέμα»

Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, ωστόσο οι 285.000 πολίτες τους οποίους αφορά η τρίτη δόση θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από σήμερα Δευτέρα το υπενθυμιστικό μήνυμα στο κινητό τους για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού τους.