: Ξεκινάει η χορήγηση της τρίτης δόσης σε 285.000 ανοσοκατεσταλμένους . Ποιοί θα είναι οι επόμενοι στην σειρά.

Ποιούς αφορά

Η τρίτη δόση στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Υπενθυμίζεται, ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Τα άτομα, λοιπόν, που θα λάβουν πρώτα την τρίτη δόση του του κορονοϊού στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 285.000 και σήμερα αναμένεται να λάβουν ενημερωτικά μηνύματα ώστε να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Το επόμενο βήμα για τα 285.000 άτομα που θα λάβουν πρώτα την τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι από την Τρίτη (14/9) να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που θα είναι διαθέσιμη διαθέσιμη προς χρήση για να καταχωρήσουν το ραντεβού τους.

Συμφώνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού θα ακολουθούσουν , πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, οι άνω των 60 ετών και η πλατφόρμα για τα αυτά θα ανοίγει ανά 48ωρο, για τις ηλικιακές ομάδες ανά πενταετία με την τρίτη δόση να γίνεται μετά την παρέλευση του 6μηνου από την δεύτερη δόση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίας θα ακολουθούσουν οι κάτω των 60 ετών, στους οποίους η τρίτη δόση θα γίνεται 8 μήνες μετά την δεύτερη ενώ ενδέχεται πριν αρχίσει ο για τους κάτω των 60 να προηγηθούν οι υγειονομικοί.