: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε και στο θέμα της Παιδείας.

Πρόθεσή μας να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν είναι 40.000, αλλά 14.000 παιδιά που δεν μπήκαν παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Και πρόσθεσε, πως η καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και τα ίδια κατάλαβαν πως έκαναν λάθος εκτιμήσεις, είπε και σημείωσε πως η αυτορύθμιση θα έρθει από τα ίδια τα πανεπιστήμια. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήρθε για να μείνει στο σύστημα των εξετάσεων.

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους γονείς για τον έκανε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία με ξεκάθαρα πρωτόκολλα.

«Πρόθεσή μας είναι τα να μείνουν ανοιχτά. Δεν μπορώ ασφαλώς να προβλέψω από τώρα τι θα γίνει. Ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα πρωτόκολλα- και για το πότε κλείνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός ευχόμενος καλή χρονιά και παροτρύνοντας τους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους και να κάνουν τα παιδιά τους το εμβόλιο. «Πρόκειται για το 18ο εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι κάνουν 17 εμβόλια.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το στόχο των πρόσθεσε ότι δίνει σημασία στα και στο ενθαρρυντικό στοιχείο ότο 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι.

«Υπήρξε ωριμότητα δεν πήγαμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας αναλυτικά για το εθνικό σχέδιο για τη νέα γενιά. Παρότι απέφυγε να κάνει αναφορά στην στάση της αντιπολίτευσης, σχολίασε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη μια μας κατηγορούν ότι τα δίνουμε όλα και από την άλλη ότι δίνουμε ψίχουλα!». Tα τα μέτρα που ανακοίνωσε συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει διάλογος, ενώ ο ίδιος θα επιδιώξει να ακούσει από κοντά όλες τις απόψεις των νέων κάνοντας περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Για την στα Πανεπιστήμια είπε πως θα την χρησιμοποιηθεί όταν είναι πλήρως έτοιμη γιατί χρειάζεται εκπαίδευση. Δεν ακυρώνεται η πολιτική μας, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να είμαστε πλήρως έτοιμοι, είπε. «Δεν υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που να μπαίνει ο καθένας στο εξωτερικό, το ίδιο πρέπει να γίνει και στα ελληνικά ιδρύματα», είπε και επιχείρησε να αποθαρρύνει όποιους θα φαντάζονταν ένταση στα Πανεπιστήμια με την νέα χρονιά, λέγοντας πως μετά από αίτημα του πρύτανη και σήμερα η ΕΛΑΣ μπορεί να παρέμβει.