Με πλλά προβλήματα ξεκινά το πρόγραμμα «», που έχει ως σκοπό την επιδότηση με ποσοστό έως και 70% των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας κατοικίας.

Η προκήρυξη της δράσης, που χρηματοδοτείται από το και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, πέρασε από αλλεπάλληλες υπουργικές εξαγγελίες τα τελευταία δύο-δυόμισι χρόνια και μέχρι και χθες δεν ήταν εφικτή η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και τις τελευταίες ημέρες μετά την προκήρυξη του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κηρύττει κάθε μέρα την ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής των .

Πρόκειται για ένα πολυετές σίριαλ το οποίο αν και φαίνεται ότι φτάνει προς το τέλος του εντούτοις οι κυβερνητικές, διοικητικές και τεχνικές αστοχίες κρατούν σε αγωνία όχι μόνο τα νοικοκυριά που θέλουν να ανακαινίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους αλλά και ολόκληρους κλάδους της οικοδομής που περιμένουν εν μέσω ύφεσης την ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων τους.

Στα τελευταία επεισόδια του πολυετούς σίριαλ του «», όπως προαναφέρθηκε, διαπιστώνονται καθυστερήσεις ως προς την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα υποδέχεται τις αιτήσεις και τα .

Χθες όσοι δοκίμαζαν να μπουν στο σύστημα από τις 12 το μεσημέρι πάλι διαπίστωναν ότι η ειδική εφαρμογή δεν ήταν ενεργοποιημένη. Λίγο πριν από τις 18.30 το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση Τύπου: «Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ.:χθες) το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο (σ.σ.: σήμερα) Τρίτη, στις 8 π.μ.».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ