Έρχεται και για τους εκπαιδευτικούς ΝΕΟ ,; Τι θα – Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση, στον οποίο τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν οι εξής:

Οι δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε και αποκλείστηκαν.

Δεν θα ψηφιστεί νομοσχέδιο πριν τις εκλογές, που να τροποποιεί τα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών.

Υπάρχουν σχέδια αλλαγής συστήματος επιλογής εκπαιδευτικών, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συγκεκριμένο. Όταν αυτό συμβεί, θα περάσει πρώτα από διαβούλευση.

Η επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας.

Υποστηρίχθηκε πως τα οργανικά κενά της Δευτεροβάθμιας έχουν καλυφθεί πλήρως με τους τελευταίους διορισμούς και πως τα χιλιάδες κενά που εμφανίστηκαν στην Α ́ φάση αναπληρωτών ήταν όλα λειτουργικά (άδειες, αποσπάσεις μονίμων).

Η Π.Ε.Α.Δ. προέβαλε πολλές αντιρρήσεις σχετικά με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα, πρότεινε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των οργανικών κενών και ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πινάκων Α, Β, Γ για κάθε περιοχή μετάθεσης, βάσει των οποίων προσδιορίζονται τα οργανικά κενά, όπως και επίσημη ανάρτηση του αριθμού των συντάξεων ανά ειδικότητα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να ικανοποιηθεί
πλήρως η Δευτεροβάθμια, καθώς οι ανάγκες το επιβάλλουν.

Τέλος, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια και μεγάλη αντίθεση των εκπαιδευτικών .