“Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος”, υπογράμμισε από το μπλόκο των αγροτών στην Ιόνια Οδό, ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επισήμανε πως το κόμμα του το επόμενο διάστημα θα δουλέψει στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών. Ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος επισκέπτεται την ‘Αρτα, μετέβη στο μπλόκο του Αγίου Δημητρίου και είχε συνομιλίες με αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Εδώ από το μπλόκο της ‘Αρτας», είπε, «οι αγρότες στέλνουν μήνυμα σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, από την Ε.Ε και λοιπά, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ακριβώς για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Αυτό που ζητάνε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην επιβίωση, να παράγουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να έχουν τα ζώα τους και να παράγουν το γάλα, για να μπορούν να καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο τω αγροτών. «Ξέρουμε», είπε, «ότι η κυβέρνηση πέρσι υποσχέθηκε κάποια πράγματα ή έδωσε κάποια ζητήματα -έστω επιμέρους- στους Έλληνες αγρότες, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις. Όμως, τα περισσότερα από αυτά ευνοούν τους μεγάλους αγρότες καπιταλιστές, τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση και βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Ακόμα και αυτά που έδωσε, όπως εκείνο το αφορολόγητο πέρσι, για το πώς θα ρυθμιστούν οι δόσεις και λοιπά, φέτος τα παίρνει πίσω.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «το ΚΚΕ και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και μέσα στους καθημερινούς αγώνες, θα συμβάλλει έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς». Ο Γ. Γ. του ΚΚΕ αύριο θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.