Έρχονται οι πρώτες – Επιπλέον, στα σκαριά μπαίνει και νέα προκήρυξη για προσλήψεις σε δύο υπουργεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη του γραπτού που βρίσκεται προ των πυλών αφορά την πρόσληψη 141 μονίμων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ο διαγωνισμός εξαιρείται από το «πάγωμα» των προσλήψεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Διορισμοί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέσω ΑΣΕΠ

Με βάση την εισήγηση της ΥΠΑ εγκρίθηκε πρόταση για την πρόσληψη ειδικοτήτων πεδίου,

Η πρόταση αφορά, συγκεκριμένα, στην πρόσληψη:

Διοικητικών Υπαλλήλων
Τεχνικών (Οδηγών και Πυροσβεστών)
Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
Μηχανικών Ηλεκτρολογίας
Πολιτικών Μηχανικών
Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων – AFISO
Ηλεκτρονικών – (ATSER)
Ηλεκτρονικών Πληροφορικής – ATSER

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ,, στο φόντο της έκδοσης των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022), επεξεργάζεται συνολικά τρεις προκηρύξεις για την πρόσληψη 5.641 μονίμων υπαλλήλων.

Νέα προκήρυξη 2023: Μόνιμοι σε Καταστήματα Κράτησης και υπουργείο Δικαιοσύνης

Νέα προκήρυξη για την κάλυψη 160 μόνιμων θέσεων σε δύο υπουργεία ετοιμάζει, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, του ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται σχέδιο προκήρυξης για την κάλυψη, συνολικά, 160 θέσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν μεταξύ άλλων:

Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης
Ψυχολόγοι
Νοσηλευτές
Κοινωνικοί Λειτουργοί
Διοικητικοί
ΔΕ Φύλαξης

Πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, δηλαδή η επιλογή του προσωπικού θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (μόρια).

Συμμετέχουν και οι επιτυχόντες του γραπτού ΑΣΕΠ

Σημειώνεται ότι οι διορισμοί στα Καταστήματα Κράτησης δεν θα απευθύνονται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2023, αλλά θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγραμματισμού προσλήψεων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη, όπως και για όλες όσες περιλαμβάνονται στους διαγωνισμούς “Κ” του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι υποψήφιοι.

Η κατανομή των θέσεων

Οι 160 θέσεις της προκήρυξης κατανέμονται ως εξής:

160 θέσεις στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
34 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή workenter