ΑΣΕΠ και εγκυρότητα πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στο προσκήνιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/01/2021 - 08:55 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2021 - 09:02

: Με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων Μαρία Χαραλάμπους και την ταμία Αντωνία Ζέρβα συναντήθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τι ειπώθηκε για το

Αφορμή στάθηκε η  συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του ΑΣΕΠ, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα .

Συζητήθηκε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας PALSO για δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα/Επιτροπής Διαπίστευσης των Πιστοποιητικών , ώστε να διαπιστώνεται η εγκυρότητά τους και να ελέγχεται τι ακριβώς εξετάζει ο κάθε φορέας.

ΝΕΟ ΑΣΕΠ - Προσλήψεις στο Δημόσιο: Τι θα ισχύσει με ξένες γλώσσες και εμπειρία 

Επίδομα 534 ευρώ: ΝΕΕΣ πληρωμές - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Δικαιούχοι

«Είναι απόλυτη ανάγκη, για την εύρυθμη λειτουργία του και του Ιδιωτικού τομέα, η ύπαρξη διαπιστευμένων φορέων που θα διασφαλίζουν τόσο την εγκυρότητα των πιστοποιητικών όσο και την ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την απόσυρση και της συγκεκριμένης διάταξης και του νομοσχεδίου στο σύνολό του, καθώς επιχειρεί να αλλάξει τον εμβληματικό νόμο του ΑΣΕΠ, τη σοβαρότερη μεταρρύθμιση στην ελληνική δημόσια διοίκηση, που έδωσε τη δυνατότητα κοινωνικής κινητικότητας και δημοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στο τέλος της συζήτησης.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: