Ο πατέρας του παιδιού  υποστηρίζει ότι ο γιος του είναι ευτυχισμένος στην Νορβηγία, ενώ η μητέρα του στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Πιο αναλυτικά, ο εισαγγελέας στην χώρα μας, έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα, ενώ να αναφερθεί ότι στον πατέρα του παιδιού δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων και στις δύο χώρες κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση και όλοι πλέον καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Οι γονείς του αγοριού που βρίσκονται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη νόμιμη επιμέλεια, εξέδωσαν επιστολές αλληλοκατηγορίας μέσω των δικηγόρων τους. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του 6χρονου που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το παιδί, τον Ιουλίου του 2020, είχε συλληφθεί με διεθνές ένταλμα στις 17 Ιουλίου του 2021, καθώς το Περιφερειακό Νορβηγικό Δικαστήριο είχε δώσει την επιμέλεια στον πατέρα. Όμως δυο ημέρες μετά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς οι Ελληνικές αρχές αποφάσισαν να μην παραδοθεί στη Νορβηγία

Παράλληλα τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν ότι ο επαναπατρισμός του Ράινερ, ήταν αντίθετος με το συμφέρον του, με αποτέλεσμα να παραμείνει τελικά στην Ελλάδα.
Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του μικρού παιδιού υποστηρίζει ότι ο Ράινερ είναι καλά στην υγεία του και είναι ευτυχής που επέστρεψε σπίτι του. «Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», υποστήριξε ο δικηγόρος του πατέρα.

«Δυστυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια δεν τήρησαν τη Σύμβαση της Χάγης, ώστε να επιστρέψουν το παιδί που αρπάχθηκε από τη χώρα του. Η μητέρα έχει κατηγορηθεί από τις νορβηγικές αρχές για αρπαγή ανηλίκου και επομένως με το διεθνές ένταλμα που έχει εκδοθεί θα συλληφθεί, στην περίπτωση που επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Η γιαγιά και η θεία του παιδιού υποστηρίζουν πως ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το παιδί δεν ήταν ο πατέρας, καθώς αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα και θα τον αναγνώριζαν, αλλά ούτε και συγγενικό του πρόσωπο.

Μεγάλη ήταν η διαδρομή που κλήθηκαν να διανύσουν οι δύο άνδρες που άρπαξαν τον μικρό Ράινερ από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά την απαγωγή, οι δύο άνδρες άφηναν το λευκό βαν στα γραφεία της εταιρείας ενοικιάσεων επί της λεωφόρου Συγγρού και έπαιρναν άλλο όχημα.

Αφού ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, εντόπισαν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας, όμως λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα οι δύο άνδρες και το παιδί έμπαιναν στην πτήση για Κοπεγχάγη.

Δύο περίπου ώρες μετά το αεροσκάφος έφτασε στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς έφτασαν στη Νορβηγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6χρονο αγόρι ταξίδεψε με άλλο όνομα, καθώς το διαβατήριό του το έχει στα χέρια της η μητέρα του. Τα στοιχεία που αναγράφονταν στα ταξιδιωτικά έγγραφα του μικρού παιδιού ήταν «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι».