Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές

Η ανακοίνωση:

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας από κοινού με το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής συναντήθηκε σήμερα 7-4-2023 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικων κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο.

Εκφράσαμε στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό την ικανοποίηση μας για την έγκριση εκ μέρους του του σχεδίου Π.Δ. για τη βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών και την αύξηση των οργανικών θέσεων το οποίο υπέγραψε χθες 6-4-2023 ( και ήδη, αφού διαβιβάσθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, βρίσκεται στο ΣτΕ για την τελική φάση της προβλεπόμενης νομοτεχνικής διαδικασίας).

Στη συνέχεια του μεταφέραμε την αγωνία των μελών μας σχετικά με την πορεία της διαδικασίας αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας, το οποίο αν και προφορικά έχει αναγνωρισθεί ως δίκαιο και αναγκαίο εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου και ιδιαιτέρως των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει κάποια σχετική εξαγγελία.

Θέσαμε, επίσης, με ξεκάθαρο τρόπο:

α) το τρέχον ζήτημα του εκλογικού επιδόματος το οποίο ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές δίχως να προσδιορίζει το ακριβές ύψος του,

β) το θέμα της επέκτασης της μάχιμης 5ετιας σε 7ετια κάτι το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας και

γ) το ζήτημα της αύξησης της ωριαίας αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας το ύψος της οποίας όπως και ο ίδιος ο κ. Υπουργός δέχτηκε ότι είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει το έργο της απερίσπαστα και προσπαθώντας διαρκώς για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής του αστυνομικού προσωπικού για το έργο του.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ