Νίκη Κεραμέως: Διευκρινήσεις για το , το , την παράταση της σχολικής χρονιάς τις ,  τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, τις απουσίες λόγω τεχνικών προβλημάτων και για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Τι θα γίνει με τις διακοπές του Πάσχα.

Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για δικαιούχους ενώ μία βδομάδa πιό πριν όπως έχει ήδη ενημερώσει το για τους προμηθευτές ενώ οι θα γίνουν κανονικά. Οι  θα διεξααχθούν παραδοσιακά όπως τα τελευταία χρόνια μέσα στον Ιούνιο και πιό συγκεκριμένα όπως αποκλειστικά έχει ήδη αναφέρει το ipaidia.gr το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Ιουνίου σύμφωνα με

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το για αγορά λάπτοπ, τάμπλετ

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές. Στις 5 Απριλίου σύμφωνα με το σχεδιασμό θ’ ανοίξει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους. Αφορά σε οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Θα λάβουν για κάθε παιδί από 4 έως 24 ετών. Ολα θα γίνουν αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά. Οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τις 560.000. Είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάπτυξης που παίρνει σάρκα και οστά.

Για την τηλεκπαίδευση ανέφερε οτι πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά με  συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης. Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Σχετικά με το διευκρίνησε οτι δεν έχουμε ακόμα εισήγηση των ειδικών. Συζητάμε κάθε εβδομάδα. Είναι μια δυναμική διαδικασία. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για την  ανέφερε το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης ενώ σχολίασε πως δεν έχουμε μιλήσει επ ουδενί για το . Διακοπές κανονικά το Πάσχα, όλοι έχουν ανάγκη για ξεκούραση.

Η Υπουργός Παιδείας για τις πανελλήνιες 2021

Για τις τοποθετήθηκε λέγοντας πως όλα δρομολογούνται κανονικά για να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο με μέτρα προστασίας και πρόληψης, ενώ η έχει μειωθεί κατά 25%. Οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν πουθενά, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όταν ρωτήθηκε για τις απουσίες διευκρίνησε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται. Τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς και συνδέονται διαδικτυακά.

Τέλος σχετικά με τον των εκπαιδευτικών, έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ