Τοποθέτηση ΠΑΣΑΔ στην διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/07/2018 - 08:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ομιλία της γραμματέα του ΠΑΣΑΔ κ. Κατσαγάννη Παναγιωτας στην διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής: Κύριε Πρόεδρε της επιτροπής κύριες και κύριοι βουλευτές

Απ' αυτό το βήμα θέλουμε πρώτα να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και τη συμπαράστασή μας σ' όσους ακόμη δοκιμάζονται απ' τα ολέθρια αποτελέσματά της. Ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων μας και την αρωγή της πολιτείας, να καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Κύριε Υπουργέ ήρθαμε σήμερα εδώ για να κάνουμε μία και μοναδική επισήμανση

Όλες οι αλλαγές που έγιναν από εσάς, με τη δημιουργία των νέων δομών, και οι ρυθμίσεις που γίνονται σήμερα ως απόρροια αυτών των αλλαγών, αφορούν σε μια εκπαίδευση που από το 2010 δεν έχει δει μόνιμους διορισμούς. Αφορούν την εκπαίδευση των 20000 .

Είναι γνωστό, κι εσείς το γνωρίζετε καλύτερα απ όλους, πως σχολικές μονάδες δεν ανοίγουν αν δεν βρεθούν εκεί οι αναπληρωτές και πως ακόμα και βασικές δομές όπως τα χτεσινά , τα σήμερινα μεταρυθμιζόμενα από εσάς σε ΚΕΣΥ, δε λειτουργούσαν, κι ενδεχομένως να μη λειτουργήσουν και πάλι χωρίς αυτούς. Και φυσικά δε θα παραλείψουμε την Ειδική Αγωγή που λειτουργεί στο σύνολό της με αναπληρωτες.

Αναπληρωτές στους οποίους θα βασιστείτε για να στηρίξετε και το νέο παιδαγωγικό μοντέλο σχολείου που πάτε να εφαρμόσετε, που δεν είναι ως μοντέλο κακό αλλά απαιτεί τ' ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ απ' όσα νομοθετήσατε μέχρι σήμερα.

Κι εδώ δε μιλάμε για την κρυμμένη αξιολόγηση που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα σας φωνάζει, σας φωνάζουμε, πως εισάγεται με την "ανατροφοδοτική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου".

Μεταρυθμίσατε λοιπόν τις δομές της εκπαίδευσης, χωρίς να τολμήσετε την πιο αναγκαία, την πιο σημαντική μεταρύθμιση, ΤΟΥΣ !

Αυτό δείχνει πως θεωρείτε ικανή και λειτουργική παιδαγωγική συνθήκη οι μαθητές κάθε χρόνο ν' αλλάζουν εκπαιδευτικούς κι οι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο ν αλλάζουν ολόκληρη την εκπαιδευτική τους πραγματικότητα βιώνοντας το ασυνεχές της προσπάθειάς τους.

Αλήθεια με το δεδομένο αυτό, πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι όποιες αλλαγές ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας;

Κλείνω απευθυνόμενη στον ίδιο τον Υπουργό.

Οι που έχετε απέναντί σας το ξέρετε καλά πως δεν παρακαλάνε, δεν είναι επαίτες. Είναι όχι μόνο αγωνιστές αλλά σοβαροί στις διεκδικήσεις τους και αξιοπρεπείς, όπως επιβάλλει το λειτούργημά τους γι αυτό απαιτούν και την ανάλογη αντιμετώπισή τους.  Ευχαριστώ

Loading...
  • europalso   ideascentral