Χιλιάδες μαθητές και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», κατακλύζοντας το …

site www.arnos.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του, καταδεικνύοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη μιας ουσιαστικής υποστήριξης απέναντι στις προκλήσεις και τα εμπόδια που ορθώνει η παρούσα εκπαιδευτική, αλλά και κοινωνική πραγματικότητα.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο, όλων των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), καθώς και σε on line εκπαιδευτικό υλικό, με νέες τεχνολογίες, μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου ΑΡΝΟΣ, αποτελεί την πρώτη ουσιαστική, έμπρακτη και υπεύθυνη προσπάθεια υποστήριξης για το δάσκαλο, την ελληνική οικογένεια και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με όραμα την παροχή ελεύθερης και δημιουργικής γνώσης, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ εξασφαλίζει σε γονείς και μαθητές ποικίλα γνωστικά και παιδαγωγικά εφόδια μέσω του διαδικτύου. Πρωτεργάτες αυτής της δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες – συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Χαιρετίζοντας την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής στο ΕΜΠ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, επισημαίνει ότι «τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα στα μαθήματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά, που παρέχεται δωρεάν στους μαθητές εντός και εκτός Ελλάδας, δικαιώνουν όχι μόνο τη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία, αλλά και την ανάδειξη της παιδείας ως το κύριο μέσο επίτευξης των σκοπών της Ομοσπονδίας». Ταυτόχρονα, ο κ. Ουζούνογλου προσκαλεί όσα μέλη των σωματείων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κατέχουν εμπειρία στην παιδαγωγική επιστήμη να συμβάλουν με εθελοντική εργασία στο πρόγραμμα.

Εκφράζοντας το όραμά του για ένα φωτεινό μέλλον, με ελεύθερη γνώση, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός κ. Ιωάννης Κρόκος υπογραμμίζει ότι «η σύμπραξη αυτή στηρίζεται στην οικουμενική αξία της παιδείας» και προτρέπει όλους τους μαθητές «να τολμήσουν μια φωτεινή και δημιουργική στροφή στη μάθηση, ξεκινώντας την περιήγησή τους στα μαθήματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά» που φιλοξενούνται στο www.arnos.gr.

Μέσα από την κοινωνική του προσφορά το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά στοχεύει να παρακινήσει κάθε μαθητή να αναλάβει ενεργό δράση στην επιμόρφωσή του, μέσα από «Καινοτόμες πράξεις παιδείας», που θέτουν τις διαδικτυακές εφαρμογές στην υπηρεσία της εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα παρέχονται:

1.Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου.
2.Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες.
3.Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή.
4.Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ.
5.Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
6.Σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας.
7.Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους.
8.Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.
9.Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.

Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης Αρνός:

•Έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, για λογαριασμό του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά περισσότερα από 8000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για το Δημοτικό σχολείο.
•Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr όλο το εκπαιδευτικό υλικό
•Η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη και τα μαθήματα είναι: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά, Γεωγραφία
•Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ