Τι είπε ο Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στα δημοτικά και τα ΙΕΚ που θα κλείσουν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2014 - 21:34 | Author: Newsroom Ipaidia

Τις αλλαγές στο Δημοτικό: «Κάναμε μια συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα. Το όραμά μας είναι αλλαγές εκεί που διαμορφώνονται οι Έλληνες πολίτες.

Αλλαγές εκεί που πάντα δίνανε το Υπουργείο Παιδείας λιγότερες δυνάμεις. Ο Υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα, άσε που είναι υπουργός εκπαίδευσης και δεν είναι Παιδείας, αλλά συνδύαζε το ρόλο του με τις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί αυτό ήταν το επικοινωνιακό.

Εδώ εμείς διαλέγουμε δρόμο μη επικοινωνιακό. Αφού έγιναν οι αλλαγές για το Λύκειο και για τα πανεπιστήμια και για τα ΤΕΙ, εμείς διαλέγουμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου. Παιδάκι κα Μακρή, 8, 9, 10, 11 χρονών κουβαλάει μια τσάντα 20 κιλά και παίρνει άχρηστες πληροφορίες, χωρίς να παίρνει παιδεία, που μισεί το σχολείο, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Λιγότερη ποσότητα ύλης, περισσότερη παιδεία, είναι το σύνθημά μας και με αυτό θα κινηθούμε ανοίγοντας το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας τις επόμενες εβδομάδες του Οκτωβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα για να κυριολεκτώ και τον Ιανουάριο θα τελειώσει η διαβούλευση και θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμο στη Βουλή».

Την διαδικασία κλεισίματος όσων εκπαιδευτηρίων έχουν αρρύθμιστες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία: «Είδα σήμερα το πρωί μια ανακοίνωση του Συλλόγου των ΙΕΚ, αν κατάλαβα καλά, προς τον Πρωθυπουργό. Είναι μια επιστολή, να μην κλείσω αυτούς οι οποίοι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Την είδα στο site του Πρώτου Θέματος πριν από λίγο και αναφέρονται σε εμένα με πάρα πολύ προσβλητικό τρόπο. Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή, αύριο μάλιστα πηγαίνω στη Βουλή στις 3.00 η ώρα γιατί έχουμε Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τις εισφορές του, θα κλείσει. Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες με βάση με μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την συνυπευθυνότητα, δηλαδή ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή, να προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, επειδή υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια.

Εγώ κατέθεσα στη Βουλή μια λίστα που μου έδωσε ο Υφυπουργός, που τους είχε στείλει σχετικές επιστολές προ 20 ημερών, τάζοντάς τους προθεσμία την 15η Οκτωβρίου, περίπου το ΙΚΑ εκείνη την ημέρα μας έδωσε 20 επιχειρήσεις να μην έχουν τακτοποιηθεί, όμως την ίδια μέρα εκείνη και το απόγευμα ετακτοποιούντο. Την Πέμπτη, εάν θυμάμαι καλά, το απόγευμα 3 ή 4 είχαν κάνει ρύθμιση. Αλλά εν τω μεταξύ κάνουν κι άλλοι. Εγώ σας δηλώνω κα Μακρή ότι θα έχω την τελευταία ενημέρωση αύριο το μεσημέρι πριν φύγω για τη Βουλή. Έχω ήδη έτοιμες τις σχετικές πράξεις, θα τις υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ο κ. Τσιρώνης πριν φύγω για τη Βουλή και στη Βουλή θα ανακοινώσω.

Και επίσης να γνωρίζουν και να ακούσουν και οι ακροατές σας, ότι η πρακτική μας δεν είναι μια πρακτική κακίας για την κακία. Δεν στηριζόμαστε δηλαδή στην αδυναμία μιας επιχείρησης να πληρώσει, βρε αδελφέ ένα μήνα επειδή είχε μια ταμειακή δυσκολία. Δεν θα κάνουμε ακρότητες. Αλλά αυτός που συστηματικά κοροϊδεύει, που μετονομάστηκε και λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα μας κοροϊδεύει. Θα το καταλάβει αύριο καλά».

Loading...
  • europalso   ideascentral