Αλλαγές στο τρόπο χορήγησής τους προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή

Στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης των αναρρωτικών αδειών στους εκπαιδευτικούς προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου.

Όπως δήλωσε στην Βουλή κατά την διάρκεια σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, αναμένεται άμεσα η σχετική πρωτοβουλία η οποία θα οδηγήσει και στην αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος των υγειονομικών επιτροπών (με στροφή προς τα δημόσια νοσοκομεία) που είναι αρμόδιες για να χορηγούν τις αναρρωτικές άδειες και συγκροτούνται συχνά μετά από πολύ καιρό από την στιγμή που κατατίθεται το σχετικό αίτημα του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού. Επίσης, γίνεται προσπάθεια ώστε να αποκλειστούν φαινόμενα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος των αδειών όπως σε περιπτώσεις επαπειλούμενης κύησης κλπ.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, όπως τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, «να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του συστήματος χορήγησης αδειών», ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. «Πρέπει να πούμε αλήθειες», σημείωσε, «και να τις πούμε όλες».

«Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο με τις άδειες -κάποιες από τις οποίες θεωρούμε ότι στο δημόσιο δίνονται αδίκως- αλλά είναι βαθειά μου πεποίθηση -και δεν χαϊδεύω τα αυτιά κανενός αυτή τη στιγμή- ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σαν τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους», διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Επίσης ανέφερε ότι από τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα ανακοινωθούν ίσως και μέσα στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας για τις υγειονομικές επιτροπές «θα δοθεί μία λύση η οποία θα έχει να κάνει με ουσιαστικότερο έλεγχο, όχι εντεινόμενο, για τις άδειες τις οποίες δίνονται και από την άλλη πλευρά βεβαίως και υποστήριξη των αδειών ή των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν άδεια κύησης ή επαπειλούμενης κύησης».

tovima.gr