Όταν  υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ούτε ο Σύλλογος για τον απολογισμό πραγματοποιείται, ούτε ο σύλλογος για προγραμματισμό γιατί δεν υπάρχει απαρτία, αναφέρει η Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα που ανταποκρίνονται μαζικά στο συλλογικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, όπως ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους, αναφέρουμε τα σχολεία που μαζικά υπέγραψαν τη συλλογική δήλωση της ΟΛΜΕ για την απεργία αποχή και αποτελούν την πλειοψηφία στους συλλόγους τους και άρα καμία συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σχολεία όπου συλλογικά οι συνάδελφοι τάχθηκαν

1)     1ο Γυμνάσιο Ευόσμου

2)     2ο Γυμνάσιο Ευόσμου

3)     3ο Γυμνάσιο Ευόσμου

4)     4ο Γυμνάσιο Ευόσμου

5)     5ο Γυμνάσιο Ευόσμου

6)     Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου

7)     Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου

8)     2ο ΓΕΛ Ευόσμου

9)     1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

10)  2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

11)  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου

12)  2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

13)  3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

14)  5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

15)  1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης

16)  2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης

17)  4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης

18)  2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

19)  Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

20)  1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

21)  2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

22)  3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

23)  2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων

24)  Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων

25)  Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

26)  1ο ΓΕΛ Μενεμένης

27)  3ο Γυμνάσιο Μενεμένης

28)  1ο Γυμνάσιο Κορδελιού

29)  3ο Γυμνάσιο Κορδελιού

30)  2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

31)  2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστου

32)  ΓΕΛ Καλλιθέας

33)  Γυμνάσιο Δρυμού

34)  Γυμνάσιο  Ασσήρου,

35)  5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Λυκειακές Τάξεις (Μελισσοχώρι)

36)  2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Διαβατά).

Καλούμε και τους συναδέλφους των υπόλοιπων σχολείων να  υπογράψουν άμεσα  και συλλογικά τη  δήλωση  της  ΟΛΜΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή.  Όταν  υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ούτε ο Σύλλογος για τον απολογισμό πραγματοποιείται, ούτε ο σύλλογος για προγραμματισμό γιατί δεν υπάρχει απαρτία.

Καλούμε τους Δ/ντές να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου. Να υπογράψουν τη δήλωση της ΟΛΜΕ, όπως και η Ομοσπονδία τους καλεί και όλοι μαζί να στείλουμε ένα καθολικό μήνυμα  του κλάδου κατά της αξιολόγησης. Να καταγράψουμε μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, ώστε να μη συγκροτηθούν ομάδες δράσης ούτε μετά τις 10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση. Να αρνηθούν το ρόλο της χρησιμοποίησής τους από το Υπουργείο στη μετατροπή  του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση και την ριζική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Η κ. Κεραμέως να έχει το πρόβλημα μπροστά στην μεγάλη συμπαράταξη του κλάδου αν θα συνεχίσει να προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της σχέδια και την αυταρχική αντιμετώπισή του.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ  θα πάρει όσες επιπλέον αγωνιστικές και ενημερωτικές πρωτοβουλίες χρειαστούν, για να θωρακίσουμε τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη.