: Συζήτηση γίνεται γύρω από τα σχολεία και το αν θα ανοίξουν ή όχι μετά τις γιορτές λόγω της

Τι απαντάνε Μακρή και Οικονόμου

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε πως δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα .

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, επικαλουμένη τις οδηγίες των ειδικών, δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

Ανέφερε δε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

Για το αν πρέπει να πραγματοποιούνται κανονικά ή όχι οι σχολικές εκδρομές, διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι .

«Το υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες αφορούν την μετακίνηση αλλά και του ενήλικου πληθυσμού. Οι οδηγίες αυτές όταν εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», ανέφερε η υφυπουργός.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία είχαμε μείωση κρουσμάτων. Οι μαθητές είναι απολύτως προστατευμένοι λόγω του αυξημένου testing. Με αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αφού θα κλείσουν την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, για την εορταστική περίοδο των και της Πρωτοχρονιάς.