: Λίγες μένουν για τα Χριστούγεννα και η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη προβλέπει πώς θα είναι ο καιρός ανήμερα, αλλά και την επομένη των .

Αναλυτικά η πρόγνωση

Η Χριστίνα Σούζη σημείωσε ότι τα φετινά θα εορταστούν με τον υδράργυρο να είναι σε διψήφια τιμή και με αραιές συννεφιές, ενώ αντίστοιχος προβλέπεται ο καιρός και την επομένη των Χριστουγέννων. Μάλιστα, στην Αττική η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα θα φτάσει 16 με 17 βαθμούς.

Η που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο με βροχές, κρύο και ισχυρούς βόρειους ανέμους έχει σχεδόν υποχωρήσει και ίσως μόνο σε Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο να σημειωθούν σήμερα Δευτέρα κάποιες βροχές. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει σημαντικά και στο Αιγαίο θα φτάσουν έως τα 6 μποφόρ, ενώ και οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ήπιες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Αττική προβλέπεται σήμερα λίγη συννεφιά που το βράδυ θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι τα 6 μποφόρ. Τοπικές συννεφιές προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένονται λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε μονοψήφια νούμερα κυρίως στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται και την Τετάρτη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει την Πέμπτη καθώς θα εξασθενήσουν οι βόρειοι άνεμοι που θα στραφούν σε δυτικοί νοτιοδυτικοί ενώ προβλέπονται και τοπικές .