: Νέα μέτρα θα έρθουν μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, υπό τους φόβους για την εξάπλωση της .

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έπειτα από 15 ημέρες και στις τάξεις της υπάρχουν κάποιοι που ζητούν τη λήψη πιο δραστικών , πέρα από τα αυξημένα τεστ και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Τα αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον για την οποία ο υπουργος Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε το πρωί της Δευτέρας ότι «περιμένουμε να μας απασχολήσει μέσα στον Ιανουάριο».

Κι αυτό γιατί τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αφού θα κλείσουν την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, αλλά και η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές, κάτι που κατηγορηματικά έχει αποκλείσει κατά το παρελθόν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το Newsbomb επικοινώνησε με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία στο σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, για άνοιγμα, δηλαδή, των με μια εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, απάντησε ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο υπουργείο Παιδείας».

Σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπενθύμισε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η «», παραδεχόμενος παράλληλα τον προβληματισμό που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο.

«Η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον -που θα γίνει και στη χώρα μας- να καθυστερήσει, ώστε να έχουμε κερδίσει τους που γίνονται τώρα, και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά.

Για μία ακόμη φορά, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου στη χώρα, λέγοντας ότι η κατεύθυνση τυχόν νέων μέτρων θα αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους.