: Η μετάλλαξη Όμικρον προβληματίζει τους ειδικούς που εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για νέα κυρίως μετά τις γιορτές.

Τι ισχύει με τις σχολικές διακοπές

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά προχωρά ο προγραμματισμός για τις σχολικές διακοπές τις γιορτές, παρά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η.

Τα σχολεία πρόκειται να κλείσουν την προσεχή Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου για την εορταστική περίοδο των και της Πρωτοχρονιάς και να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

Οι αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές βρίσκονται, πάντως, επί ποδός. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της χώρας μας τις επόμενες ημέρες και εάν πρέπει ληφθούν νέα , αλλά και ποια πρέπει να είναι αυτά.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτιση των και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα επόμενα 24ωρα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει και η επιτροπή των επιστημόνων η οποία θα λάβει και τις αποφάσεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε από το Newsbomb σχετικά με τη φημολογία για άνοιγμα των σχολείων με καθυστέρηση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία είχαμε μείωση κρουσμάτων. Οι μαθητές είναι απολύτως προστατευμένοι λόγω του αυξημένου testing. Με αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.